top of page

Recenze knížky - Dědeček v růžových kalhotách

Aktualizováno: 19. 3.

Název knihy: Dědeček v růžových kalhotách

Autor: Lucie Hášová Truhelková

Ilustrace: Andrea Tachezy


Jsme Hlídací Babičky a nejenom že hlídáme děti, dětem také čteme pohádky. Do rukou se nám dostala knížka Dědeček v růžových kalhotách a my se s Vámi o ni rády podělíme. Recenze knížky níže.

Krásná kniha Dědeček v růžových kalhotách
Obal knihy Dědeček v růžových kalhotách

Knížka je o dědečkovi, který je morous, jak píše autorka "Často se mračil, neměl moc rád lidi a lidé neměli nijak zvlášť rádi jeho". Dědeček má několik zvyků, které jsou pro jeho okolí těžko pochopitelné. Autorka vše pečlivě vysvětluje a volí slova, tak aby text pochopil i nejmenší čtenář.


Kniha Dědeček v růžových kalhotách
Úryvek z knihy Dědeček v růžových kalhotách

První radost dědečka nastane, když se mu narodí vnouček, se kterým tráví volný čas. Vnouček roste a čím je větší, začne dědečkovi pokládat otázky na jeho zvyky. A zde se dostáváme do finále celé knížky. Zajímá Vás proč dědeček nevyhodí prošlý jogurt? proč splachuje vodou z vany? či proč má na sobě růžové kalhoty? Více se dozvíte v knížce.


Kniha Dědeček v růžových kalhotách
Úryvek z knihy Dědeček v růžových kalhotách

Knihu doporučujeme malým i větším čtenářům, nezabere Vám více jak 15 minut, ale přemýšlet o ní budete o to déle. Byla by škoda nevyzdvihnout práci ilustrátorky, obrázky jsou návodné, text plynule doplňují a dětem se líbí.


kniha Dědeček v růžových kalhotách
Náhled ilustrace

Co o knize píše autorka:

Dědeček z našeho vyprávění není jako ostatní prarodiče – nosí totiž růžové kalhoty! A vůbec se někdy chová legračně a lidé si o něm povídají, že je podivín. Někteří si dokonce myslí, že je zlý. Jak ale jeho vnouček roste, pomalu začíná chápat, proč dědeček provádí tolik divných věcí a nechce se vzdát těch směšných kalhot. V příběhu s přesahem a poselstvím děti zjistí, že nenápadné hrdinství může být působivější než tisíce velkých gest.


Deset z deseti Hlídacích Babiček knihu doporučuje!


65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page